5 tips: tijd besparen binnen je bedrijf

Geschreven door: OIIO Redactie on Dec 12, 2019 1:20:42 PM
OIIO Redactie
Vind ons op:

Dit artikel lees je in 2,5 minuut

Tijd is geld, tijd heeft vleugels en geen teugels. Bij het runnen van je bedrijf blijkt niets minder waar, vooral als je in de dienstverlening werkt. Dan is jouw tijd letterlijk geld. In dit artikel, 3 tips waar je tijd op kunt besparen.

1. Aantal softwarepakketten

Onderzoek heeft uitgewezen dat 85% van de ondernemers per dag een uur bezig is met het opstarten en beheren van software. Dus: gebruik een softwarepakket die meerdere oplossingen binnen één omgeving biedt. Vaak zijn er koppelingen mogelijk met andere systemen die je gebruikt. Zo heb je een centrale plek voor al je software. Bespaart niet alleen tijd, maar maakt het overzichtelijker in beheer. En, niet geheel onbelangrijk: je bespaart geld op de licenties die je kunt opzeggen.

2. Herinneringen

Een klant bellen om te checken of je offerte goed is aangekomen, een reminder mailtje sturen om te herinneren aan die openstaande factuur, iemand terugbellen omdat je hem net niet aan de lijn kreeg voor het inplannen van een afspraak. Allemaal handelingen die geautomatiseerd kunnen worden. Benieuwd hoe? Lees het artikel over bevestigingen en reminders.

3. Documentbeheer

Het eindeloos zoeken naar dat ene A4’tje dat ergens in die ene klapper opgeslagen zou moeten zitten? Dat is anno nu makkelijk op te lossen. Waar je documenten nog uitprint om op te slaan kunnen ze ook in ‘de cloud’ opgeslagen worden zodat je ze niet meer in je kast hebt staan. Door te werken met een systeem met een slimme zoekfunctie heb je in no time het juiste bestand voor je. Die kun je ook makkelijk digitaal uitwisselen met je klant. Bespaar je op postzegels én je hoeft niet meer naar de brievenbus.

Binders-01

4. Factureren

Ben je nog handmatig aan het offreren of factureren? Dan hebben we goed nieuws voor je: ook hier kun je flink tijd op besparen. Digitaal offreren/factureren zorgt ervoor dat je bepaalde diensten en handelingen kunt automatiseren, waardoor je minder tijd bezig bent met het opstellen van je facturen. Met OIIO komt je factuur dan direct in de eigen omgeving van jouw klant en hoef je hem niet eerst als bijlage toe te voegen aan een e-mail met een begeleidend schrijven.

5. Planning

Heb je vaak klanten aan de telefoon die een afspraak willen plannen? Top! Maar, ook dat kan efficiënter en geautomatiseerd. Helemaal als je vaker heen en weer belt om tot een definitief gepland moment te komen. Een online agendaplanner is namelijk de uitkomst als je een vast aantal diensten aanbiedt en binnen bepaalde uren werkt. Je kunt je klant dan zelf, online, een afspraak in laten boeken op het moment het voor jullie beiden uitkomt. Handig en klantvriendelijk.

Meerdere vliegen in een klap slaan? Een abonnement op OIIO bespaart niet alleen tijd op de punten die we hierboven noemen. Je krijgt ook meer controle over je bijzaken én je kunt meer geld verdienen. Vraag een vrijblijvende demo aan of start een gratis trial.

 

Boek een demo    Account aanmaken

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze maand vaak gelezen: