5 tips om succesvol(ler) te ondernemen

Geschreven door: OIIO Redactie on Nov 19, 2019 3:34:45 PM
OIIO Redactie
Vind ons op:

Dit artikel lees je in 3 minuten

Het is goed om eens te onderzoeken wat de grote, succesvolle partijen doen of hebben gedaan om aan de top te komen. Wat kun je hieruit overnemen om je eigen bedrijf te verbeteren? We zochten dit voor je uit: de 4 onderstaande kwaliteiten zien we vaak terug.


Denk als klant

In deze tijd gaan de grootste winkelketens en bedrijven failliet. Oorzaak is vaak ‘dat ze niet hebben meebewogen met de behoeften van de klant’. Het is dus extreem belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt in je markt. Digitalisering, nieuwe verwachtingen rondom service, concurrentie. Verplaats je regelmatig in je klant en als je dat moeilijk vindt: vraag het. Het is tegenwoordig een stuk makkelijker om recensies en feedback te vragen dan 10 jaar geleden.

Durf te veranderen

Veranderen de behoeften van je klant? Verander mee. Je hebt er op dit moment al mee te maken, dat klanten sneller antwoord verwachten voor het maken van een afspraak. Oproep gemist? Als je pas terug belt wanneer het jou uitkomt loop het risico dat de klant ergens anders al een afspraak heeft gemaakt. Tegenwoordig maken slimme agendaplanners het makkelijker om klantverwachtingen beter te realiseren. Laat je klant zelf een afspraak op een tijdstip waarvan jij al weet dat het uitkomt.

shutterstock_1272462163

Stel doelen

Doelen stellen betekent veel meer dan alleen het opschrijven van iets dat je wilt bereiken. Het stellen van doelen zorgt ervoor dat je weet waar je naartoe werkt. Je weet welke randvoorwaarden er zijn om je doel te behalen. Van die randvoorwaarden kun je leren, verbeteren en bijsturen. Daarnaast is het motiverend, vooral als je meerdere kleinere doelen stelt om tot je grote doel te komen. Een goede methode om doelen te stellen is de SMART methode. Een goed doel is specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Inspiratie nodig? We hebben een lijstje gemaakt van doelen die je voor 2020 kunt stellen. Die vind je hier.

Vind de balans

Er is tussen je werknemers, je partner of je kind(eren) altijd iemand die erop achteruit gaat in de privé-werk balans. Doorpakken in de avond of toch nog even een paar uurtjes werken in het weekend. Het gebeurt bij het overgrote deel van de bedrijven. Of je als ondernemer geen of meerdere medewerkers hebt, iedereen met een eigen bedrijf herkent dit. Het hoort erbij. Maar is dat wel zo? De balans heb je zelf in hand. Er zijn genoeg zaken waarop je dagelijks tijd kunt besparen. Maar: durf ook om simpelweg even niet met je bedrijf bezig te zijn. Dat voelt als het tegenovergestelde van productief, maar zorgt er juist voor dat je weer met frisse energie én een frisse blik aan de slag kunt.

Heb jij nog tips voor andere professionals? Deel ze met ons! Via onze sociale media en onze website kun je ons een berichtje sturen. Meer weten over hoe OIIO je bedrijf succesvoller kan maken? Vraag een vrijblijvende demo aan of probeer het gratis tijdens een 30-dagen trial.


Boek een demo    Account aanmaken


Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze maand vaak gelezen: