Waarom je als makelaar nú een blog moet starten

Geschreven door: OIIO Redactie on Jul 15, 2020 10:40:32 AM
OIIO Redactie
Vind ons op:

De huizenmarkt was al hectisch, maar door de corona-crisis al helemaal op hol geslagen. Huurprijzen stijgen, de rente is laag en woningen worden in rap tempo meer waard. Waar je eind 2019 nog gemiddeld 313.000 euro betaalde voor een huis is dat op dit moment alweer gemiddeld 335.000. Een stijging van 7%! 

Jij bent de expert

Hectiek brengt stress met zich mee, vooral in een markt waarin je binnen een paar weken te maken hebt met het afsluiten van een hypotheek, het regelen van een notaris en alle administratie rondom het koopcontract en de bouwkundige keuring. Die wijsheid heb je als makelaar in pacht, waarom zou je die niet delen met je (potentiële) klanten? Met je blog creëer je meerwaarde, laat je zien dat je de kennis in huis hebt die kopers verwachten én kun je klanten op langere termijn over de streep trekken om een huis bij jou te (ver)kopen.

SEO

Daarnaast kent Google een hogere waarde toe aan websites die relevante zoekwoorden bevatten. Schrijf jij bijvoorbeeld meerdere berichten over koopcontracten of regelgeving rondom hypotheken? Dan is de kans groter dat je steeds beter gevonden wordt in Google door de mensen die hiernaar op zoek gaan. Dat betekent dat jouw doelgroep je steeds beter kan vinden. En wat is nu fijner dan klanten die uit zichzelf de weg naar jouw bedrijf vinden?

Meer dan je vak

Als je een huis koopt of verkoopt ontstaan er veel vragen. Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? Welke kleine lettertjes moet je in de gaten houden in je koopcontract en welke verzekering moet je afsluiten na koop? Dat zijn allemaal zaken die wellicht niet direct met je werk als makelaar te maken hebben, maar die wel voor onzekerheid zorgen bij je klanten. Door ze op een begrijpelijke manier op papier te zetten, zorg je dat die onzekerheid wordt weggenomen. En dat vertrouwen dat jíj ze geeft, komt goed van pas wanneer de uiteindelijke keuze voor een makelaar gemaakt wordt.

Onderdeel van de service

Als je eenmaal een groter aantal (informatieve) blogs hebt, kun je ze meenemen in je dienstverlening. Krijg je van een klant een vraag? Dan kun je het bijpassende blog meezenden in je antwoord. Zo kun je sneller reageren en hoef je niet steeds aan een hele uitleg te beginnen. Kan de klant het lekker op het gemakje doorlezen en jij kunt door met je werk. Win win! Helemaal ideaal als je die blogs als PDF in je eigen klantenportaal hebt staan, dan stuur je ze met een paar keer klikken door.

Vond je dit een interessant artikel? Goed nieuws: we schrijven ze vaker. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, dan ben je de eerste die we op de hoogte stellen als we een nieuw artikel plaatsen.


Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze maand vaak gelezen: