4 zakelijke voornemens voor 2020

Geschreven door: OIIO Redactie on Dec 16, 2019 1:10:28 PM
OIIO Redactie
Vind ons op:

Dit artikel lees je in 2 minuten

De laatste weken van het jaar vliegen voorbij. Met de hectische feestdagen en de jaarafsluiting in het vooruitzicht is het goed om nu al stil te staan bij de zakelijke doelen die je in het nieuwe jaar wilt halen. Inspiratie nodig? Hier volgen een aantal tips.

1. De band versterken met je klanten

Een tevreden bestaande klant is vele malen waardevoller dan een nieuwe klant. Niet alleen door de terugkerende inkomsten en de leuke persoonlijke band die je opbouwt, maar ook door de mond-tot-mond reclame die volgt op je dienstverlening. Het is bewezen dat driekwart van de consumenten recensies meeneemt bij de overweging voor een dienst of product. Dus blink uit in je communicatie en dienstverlening, ook nadat je jouw dienst hebt geleverd.

2. De balans tussen werk en privé verbeteren

Een eigen bedrijf vraagt nogal wat flexibiliteit qua werktijden. Dat heeft zijn invloed op je werk/privé balans. Een mooi doel om voor 2020 te stellen. Zorg dat je meer tijd overhoudt door processen te automatiseren en efficiënter te werken. Kijk kritisch naar je werkdag en welke taken veel tijd met zich meebrengen. Ben je bijvoorbeeld veel tijd kwijt aan het na-bellen van offertes? Verstuur dan een geautomatiseerde reminder.

clock-01

3. Structuur aanbrengen in je werkdag

Pak het ook een niveau hoger aan, naast specifieke werkzaamheden. Hoe richt je op dit moment je werkdag in? Plan je bijvoorbeeld al vooruit en neem je bewust de tijd om te evalueren waar je kunt verbeteren? Daarnaast bevordert een opgeruimde werkplek je productiviteit. Ook dit kun je op een vast dagelijks moment inplannen, bijvoorbeeld voor je pauze of na een inspannende afspraak.

4. Milieubewuster werken

In een tijd waarin klimaat een hot topic is, is het goed om zelf te onderzoeken welke impact je met je bedrijf hebt op het milieu. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van duurzame materialen? Print je nog documenten uit die je ook digitaal zou kunnen opslaan? Wellicht ben je nog niet op groene stroom aangesloten en kun je een betere keuze maken voor je vervoersmiddel. Alle kleine beetjes helpen.

Heb jij een doel gesteld die niet genoemd is? Laat het ons weten. We zijn erg benieuwd naar wat jou drijft als ondernemer!

 


Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze maand vaak gelezen: